GO! basisschool De Sterrenhemel Machelen

Wie zijn we?

Onze missie is een schoolcultuur creëren en onderwijs aanbieden waarin de unieke talenten van al onze leerlingen tot maximale ontplooiing kunnen komen. Hierbij houden we steeds in ons achterhoofd dat onze leerlingen degelijk moeten voorbereid zijn op de middelbare school. Het team streeft ernaar uw kind optimale kansen te bieden om zich te ontplooien.

Dit houdt in dat het niet alleen kennis opdoet, maar tevens vaardigheden en attitudes ontwikkelt die noodzakelijk zijn om zijn/haar plaats in de maatschappij in te nemen.

Wij streven naar een harmonische persoonlijkheidsontwikkeling bij elk kind. En ieder kind laten ontwikkelen volgens zijn eigen mogelijkheden en in zijn eigen tempo.

De leerkrachten willen de kinderen bezielen, inspireren, leren leren, leren leven en vooral leren samenleven. Wij bieden onderwijs vanuit hoofd, hart en handen. Voor dit pedagogisch project wil het schoolteam zich inzetten om het waar te maken.

Naast een goede onderwijsvorming (actieve werkvormen,veel individuele aandacht, goed uitgebouwd zorgbeleid, lesthema’s die aansluiten bij de leefwereld van het kind,… )  staat ook de emotionele ontwikkeling van uw kind voorop. Een open blik op de wereld, zelfstandig kunnen werken, goede communicatievaardigheden en een positief zelfbeeld zijn veel waard.

Tevens bieden wij heel wat troeven: een mooie infrastructuur, een gemotiveerd team, Frans vanaf de derde kleuterklas, busvervoer, voor- en naschoolse opvang, warme maaltijden, opvang tijdens de pedagogische studiedagen, huiswerkbegeleiding, een uitgebreid sportbeleid,...teveel om op te noemen.

U bent steeds welkom voor een persoonlijk gesprek en een bezoek aan onze klassen.

www.gomachelen.be